دستگاه جوش یکی از ابزارهای رایج صنعتی است که برای اتصالات فلزات از آن استفاده میشود. این دستگاهها درگذر زمان دچار تغییرات شده و نمونههایی با بازدهی بالاتر و ایمنی بهتر وارد بازار شدهاند. هنگام خرید دستگاه جوشکاری باید با انواع دستگاه جوش و نحوه کارکرد آن آشنا باشید تا بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
در این مقاله از فروشگاه علمایی به شما کمک میکنیم تا با انواع دستگاه جوش و نحوه کار با دستگاه جوش اینورتر آشنا شوید.
انواع دستگاه جوش
با پیشرفت فنّاوری دستگاههای جوش مختلفی تولید شدهاند که هرکدام از نسل قبلی کارآمدتر بودهاند. بهطور کلی دستگاه جوش در 4 دسته کلی تقسیمبندی میشوند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
1. دستگاه جوش ترانسفورماتور
سادهترین دستگاه جوش است که برای افزایش و کاهش ولتاژ استفاده میشود. در هنگام جوشکاری به ولتاژ پایین و شدت جریان بالا نیاز است. ولتاژی بین 10 تا 50 ولت و شدت جریان بین 50 تا 400 آمپر نیاز کار جوشکاری را برطرف میکند.
این نوع دستگاه جوش صدای کمی تولید میکند اما جرقههای زیادی هنگام کار دارد و از هر الکترودی برای جوشکاری با استفاده از آن نمیتوان استفاده کرد. به دلیل سنگین بودن و مصرف برق زیاد دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد.
2. دستگاه جوش ژنراتور الکتریکی
یکی دیگر از انواع دستگاه جوش، ژنراتور الکتریکی است. در این دستگاه جوشکاری از مولدهایی به نام دینام جوشکاری استفاده میشود و میتوان با جریان الکتریکی مستقیم کار کرد.
این نمونه کیفیت بهتری از نمونه قبلی دارد اما به دلیل مشکلاتی مانند سنگینی زیاد و هزینه بالا برای تعمیرات، موردتوجه نیستند. همچنین آلودگی صوتی در این دستگاهها بهشدت بالاست.
3. دستگاه جوش رکتی فایر
رکتی فایرها مبدلهایی هستند که جریان متناوب با شدت 380 و یا 220 ولت را به جریان مستقیم DC تبدیل میکنند. این نوع از دستگاههای جوش با جریان برق سه فاز کار میکنند و برق را با استفاده از فیش مخصوص دریافت میکنند.
دستگاه جوش رکتی فایر بیشتر در کارهای بزرگ و صنعتی کاربرد دارد. این دستگاهها زمانی که به برق شهری دسترسی ندارید، بیشتر برتری خود را نشان میدهند وگرنه بهشدت سنگین هستند و قیمت بالایی هم دارند.
برای خرید دستگاه جوش آروا مدل 2160 برروی عکس کلیک کنید.
4. دستگاه جوش اینورتر
نسل جدید دستگاههای جوش، دستگاه جوش اینورتر است. این دستگاهها توانایی کار با جریان مستقیم و متناوب را دارند. منبع تغذیه دستگاه جوش اینورتر جریان بالایی را فراهم میکند که مقدار جریان خروجی و ولتاژ قابل تنظیم است.
این دستگاه جوش نسبت به نمونههای قدیمی کوچکتر و سبکتر است و برق کمتری مصرف میکند. قدرت جوش در این دستگاهها بهتر و مستحکمتر شده است.
پس استفاده از دستگاه جوش اینورتر، بعد از گذشت 5 دقیقه دستگاه را خاموشکنید تا توسط فن خنک شود. هنگام روشن و خاموش کردن دستگاه دقت کنید که ولوم جریان بسته باشد.
از مزایای دستگاه جوش اینورتر میتوان به این موارد اشاره کرد: |
- قابلیت حمل آسان به علت سبک بودن دستگاه،
- افزایش کیفیت جوشکاری،
- راندمان کاری بالاتر،
- عدم ایجاد آلودگی صوتی،
- قدرت بالاتر دستگاه،
- پایداری در عملیات جوشکاری به علت ایجاد قوس یکنواخت.
برای خرید دستگاه جوش دنلکس مدل 8160 برروی عکس کلیک کنید.
دستگاه جوش چگونه کار میکند
برای اینکه بدانید یک دستگاه جوش اینورتر چگونه کار میکند تا انتها همراه ما باشید.
قبل از شروع کار لوازم جوشکاری را فراهم کرده و آماده کنید. این لوازم عبارتاند از انبر جوشکاری، انبر اتصال، کابل جوشکاری، ماسک جوشکاری که لازمه یک جوشکاری است.
در ابتدا سیم برق دستگاه جوش را به پریز متصل کنید. انبر جوش را به جریان مثبت و انبر اتصال را به جریان منفی دستگاه متصل کنید.
حال دستگاه را با استفاده از کلید پاوری که پشت دستگاه قرارگرفته، روشن کنید.
با توجه به ضخامت سطح، الکترود مناسب را انتخاب کنید و با استفاده از دکمهای که روی دستگاه قرارگرفته جریان متناسب با الکترود را تنظیم کنید.
برای اینکه جریان مناسب را پیدا کنید فقط کافی است سایز الکترود را در عدد 35 ضرب نمایید. عدد بهدستآمده همان جریان مناسب برای عملیات جوشکاری است.
در این جدول حدود مناسب برای شدت جریان برآورد شده است.
قطر الکترود |
جریان پیشنهادی |
0/1 | 20 الی 40 |
1/6 | 44 الی 86 |
0/2 | 60 الی 100 |
2/5 | 80 الی 120 |
3/2 | 108 الی 148 |
4/0 | 140 الی 180 |
در اینجا توجه به دو نکته مهم، ضروری است.
نکته اول: اگر شدتجریان کم باشد، باعث میشود که الکترود به سطح کار بچسبد و اگر بیشتر از میزان موردنظر باشد الکترود بیشازحد داغ شده و ذوب میشود.
نکته دوم: سایز الکترود در جوشکاری بسیار مهم است. بهعنوان مثال برای سطوح نازک اگر الکترود بزرگ استفاده شود سطح موردنظر ذوب خواهد شد و چنانچه از سایز کوچکتر الکترود استفاده شود قطعات بهخوبی متصل نخواهند شد.
نکات ایمنی در هنگام کار با دستگاه جوش
حال که با انواع دستگاه جوش و نحوه کار آنها آشنا شدید، لازم است نکات ایمنی را هم بدانید. هنگام کار با دستگاه جوشکاری مانند هر ابزار برقی دیگری باید نکات ایمنی را رعایت کنید وگرنه جان شما در معرض خطر قرار میگیرد.
- هنگام کار با دستگاه جوش پوشش مناسب داشته باشید. لوازمی مانند دستکش، لباس کار، عینک، ماسک مناسب، شمارا از خطراتی مانند برقگرفتگی و یا پاشش جوش در امان نگه میدارد.
- درصورتیکه در مناطق بسیار مرطوب با دستگاه جوش، کار میکنید بعد از پایان کار از کاور ضد آب برای دستگاه استفاده کنید.
- در هنگام جابهجایی مراقب باشید تا به دستگاه ضربه وارد نشود.
- مراقب باشید انبرهای اتصال باهم برخورد نداشته باشند.
- قبل از شروع کار مطمئن شوید که کابل سالم است و پارگی نداشته باشد.
- هیچوقت از آب برای خنک شدن دستگاه استفاده نکنید.
نتیجهگیری
دستگاه جوشکاری یکی از دستگاههای مهم و کارآمد برای مهندسان است که در انواع مدلها و با برندهای متفاوتی در بازار وجود دارد. در این مقاله با انواع دستگاه جوش و نحوه کار دستگاه جوش آشنا شدید. حال میتوانید با خرید دستگاه جوشکاری، کار خود را شروع کنید.
شما هر مدل دستگاه جوشی که بخواهید را میتوانید از فروشگاه علمایی خریداری کنید. فقط کافی است به صفحه دستگاه جوش مراجعه کنید تا با انواع آنها آشنا شوید. همچنین کارشناسان ما همیشه آماده پاسخگویی به شما عزیزان و مشاوره رایگان برای بهترین خرید هستند.
|
دیدگاهتان را بنویسید