قطعا برای بسیاری از شما این اتفاق رخ داده است که لاستیک اتومبیل تان پنچر شود. این اتفاق بسیار طبیعی و عادی می باشد و به دلیل وجود اشیاء تیز و برنده ، ممکن است در حین رانندگی در خیابان و یا جاده لاستیک تان پنچر شود. در نتیجه برای هر خودرویی وجود لوازم پنچرگیری ضرورت دارد. زیرا در آن لحظه دو انتخاب دارید:
۱. خودتان دست به کار شوید و پنچرگیری کنید.
۲. با امداد خودرو تماس بگیرید.
اما مهم این است که ابزار و تجهیزات لازم را به همراه داشته باشید، که در اینجا به مهم ترین ابزارهای مورد نیاز اشاره شده است تا در صورت نداشتن حتما آنها را تهیه کنید و درون خودروی خود قرار دهید. در صورتی که این تجهیزات وجود داشته باشد، شما می توانید خیلی سریع و در کمترین زمان ممکن آن را برطرف کنید و به مسیر خود ادامه دهید. البته در صورتی که با این کار آشنایی ندارید، می توانید از افرادی که کار کرده اند کمک بگیرید.
آشنایی با لوازم پنچرگیری
۱. لوازم ایمنی
استفاده از لوازم ایمنی در پنچرگیری نیز مانند هر کار فنی دیگری ضرورت دارد و در چنین مواقعی، اولین کاری که باید انجام داده شود، این است که از مثلث ایمنی در پشت خودرو استفاده شود تا رانندگان سایر خودرو ها را متوجه اتفاق و ایست خودرو نماید. این مسئله سبب می شود تا از رخ دادن تصادف جلوگیری نماید. همچنین در صورتی که خودتان و یا شخص دیگری که قرار است پنچری را بگیرد لازم است حتما از لباس کار و دستکش ایمنی استفاده کنند تا کثیف نشود و صدمه ای نبینند.
۲. جک اتومبیل
جک اتومبیل ابزاری برای بلند کردن قطعات سنگین و بلند کردن لاستیک خودرو از سطح زمین می باشد که مدل های مختلف با قدرت و فشار متفاوتی دارد که بسته به نیاز افراد و وزن خودرو انتخاب می گردد. این ابزار خود وزن سنگینی ندارد و می توان آن را درون صندوق عقب نگهداری کنید و در مواقع ضروری آن را به کار بگیرید. چرخ را روی آن قرار دهید و آن را بالا ببرید تا بتوانید تایر را جدا کنید.
البته دقت داشته باشید که ترمز دستی را کشیده باشید تا تایر خودرو به صورت ثابت نگه داشته شود.
۳. آچار چرخ
پس از آن که چرخ را بالا بردید، برای جدا کردن تایر باید پیچ های آن را باز کنید که در اینجا به یک آچار چرخ نیاز دارید. با استفاده از آن می توانید به راحتی و خیلی سریع پیچ و مهره هایی که بر روی چرخ قرار گرفته است را با کمترین فشار باز و بسته کنید.
استفاده از این ابزار برای افرادی که قدرت و نیروی دستان کمی دارند، بسیار مفید است. زیرا دارای یک مفصل متحرک است که امکان چرخش را حول محور آچار فراهم می کند و به صورت اهرمی عمل می کند.
۴. سوزن پنچرگیری
نخ و سوزن پنچرگیری ابزاری است که برای درآوردن شیء تیزی که درون تایر رفته است، مورد استفاده قرار می گیرد که برای که نخ را داخل آن قرار داده و درون قسمتی که باعث پنچری شده است، فرو برده تا حفره را پر کند و باعث خالی شدن باد تایر نگردد.
۵. پمپ باد تک سیلندر
پمپ باد تک سیلندر (کمپرسور)، وسیله ای که توسط آن می توان فشار باد تایرهای خودرو را تنظیم کرد. این وسیله علاوه بر اینکه هنگام پنچرگیری مورد استفاده قرار می گیرد، به طور کلی در فصل تابستان و زمستان برای تنظیم بودن باد لاستیک ها ضرورت پیدا می کند و در صورت نداشتن آن باید به آپاراتی مراجعه شود با خودرو تحت تست باد قرار گیرد. اما در هنگام پنچر گیری، قطعا باد لاستیکی که صدمه دیده است کاهش می یابد. که حتما باید بعد از رفع مشکل مجددا چرخ ها را با استفاده از آن تست و تنظیم نمود.
۶. لاستیک زاپاس
در صورتی که علت پنچر شدن چرخ، حفره کوچکی باشد که با استفاده از نخ و سوزن بتوان آن را برطرف کرد، نیازی به لاستیک زاپاس و تعویض آن نیست، اما در صورتی که پنچری عظیم باشد که نیاز به تعمیر اساسی داشته باشد، باید حتما لاستیک را تعویض نمایید و لاستیک زاپاس را جایگزین آن کنید. به همین دلیل همیشه سعی کنید همیشه لاستیک زاپاس تان سلام باشد و یا در غیر این صورت در اولین فرصت حتما آن را تعمیر نمایید تا در هنگام نیاز بتوانید آن را جایگزین کنید.
اهمیت لوازم پنچرگیری در خودرو
در صورتی که چنین تجهیزاتی درون خودروی شما وجود نداشته باشد، ناچار هستید تا صرفا با امداد خودرو تماس بگیرید و در میانه خیابان و یا جاده منتظر بمانید تا آن ها نزد شما بیایند و مشکل را برطرف کنند. در چنین حالتی هزینه بیشتری نیز باید پرداخت کنید. در حالی که با وجود لوازم می توانید خودتان و یا دیگران کمک بگیرید و سریع مشکل را رفع کنید و یا در صورت نیاز به صورت موقت آن را تعمیر نمایید تا به نزدیک ترین آپاراتی برسید.
نحوه تعویض و پنچرگیری لاستیک خودرو
1. تشخیص پنچری: اگر در حین رانندگی احساس کنید لرزش غیرمعمولی در خودرو دارید یا صدای بلندی از لاستیکها میآید، احتمالاً لاستیک خودروتان پنچر شده است. در این صورت، باید به سرعت به یک مکان ایمن کنار جاده برسید.
2. آمادهسازی: بعد از توقف خودرو در مکان مناسب، میبایستی فرآیند پنچرگیری را آماده کنید. ابتدا فرمان خودرو را در جهت معکوس قرار دهید تا تنش لاستیکها کمتر شود و به راحتی بتوانید به پنچر دسترسی پیدا کنید.
3. آزاد کردن لاستیک: در این مرحله، با استفاده از سوپاپ یا لبهی تیغهی جک، لاستیک مورد نظر را از زمین برآورده کنید تا فشار هوا از آن خارج شود.
4. بالا بردن خودرو با جک: با استفاده از جک خودرو، آن را در ارتفاع مناسب بالا ببرید. برای اطمینان از ایمنی، بهتر است جک را در قسمتی از فریم خودرو قرار دهید که برای جک برداشتن از آن طراحی شده است.
5. باز کردن پیچهای لاستیک: با استفاده از آچار یا کلید مناسب، پیچهای لاستیک را به گونهای باز کنید که بتوانید لاستیک را از روی صفحه ترمز جدا کنید. در صورت وجود پرچ، آن را نیز باز کنید.
6. جدا کردن لاستیک از خودرو: با کمی نیروی فشاری، لاستیک را از روی صفحه ترمز جدا کنید و آن را از محل خودرو بیرون بکشید.
راهکاری فوق العاده برای پنچرگیری آسان خودرو
ست پنچرگیری اضطراری کنزاکس مدل KIU-1334 یکی از ابزارهای بسیار پرکاربرد و محبوب است که به صورت چند منظوره عمل می کند. این دستگاه را می توان به عم به عنوان یک کمپرسور قوی برای تنظیم باد لاستیک ها به کار گرفت و هم می توان به عنوان جک برای بالابردن لاستیک در هنگام پنچرگیری استفاده کرد. همچنین از آنجایی که دارای چراغ led می باشد، می توان از آن در شب هنگام و مکان های تاریک استفاده کرد.
این مجموعه شامل لوازمی چون کابل فندکی، کابل باتری، شیلنگ باد، چکش اضطراری، فیوز یدک و دفترچه راهنما می باشد که به راحتی می توانید آن را برای تمامی خودروهای سواری مانند 207، 206، سمند و بسیاری از خودروهای دیگر استفاده نمایید.
جمع بندی
اگر تا بحال لوازم و تجهیزات ضروری خودرو خود را تکمیل نکرده اید، می توانید در وبسایت ابزار فروشی علمایی تمامی این تجهیزات و سایر لوازم و ابزارهای مهم و ضروری را همراه با یک کیف و یا جعبه ابزار تهیه کنید. در صورتی که برای خرید نیاز به مشاوره و یا اطلاعات بیشتر دارید می توانید با همکاران ما در بخش فروش در ارتباط باشید تا مطمعن خرید نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید